ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψυχάρης: Το MEGA δεν κλείνει και θα συνεχίσει να λειτουργεί

20:32 - 31 Αυγ 2016 | Ειδήσεις
Ψυχάρης: Το MEGA δεν κλείνει και θα συνεχίσει να λειτουργεί
«Τα δάνεια της εταιρίας «Τηλέτυπος» είναι ενήμερα, πληρώνονται κανονικά και υπάρχουν επί της ουσίας εξασφαλίσεις», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, Παναγιώτης Ψυχάρης, κατά την πολύωρη κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία ερευνά την νομιμότητα των δανείων που δόθηκαν σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης.

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών για το πώς θα ξεπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις του ο τηλεοπτικός σταθμός «Μέγα», ο κ. Ψυχάρης αντέτεινε ότι έχει ήδη πληρώσει 130 εκ ευρώ σε τόκους για ένα δάνειο 100 εκ ευρώ και υποστήριξε ότι θα είναι συνεπής και στο μέλλον ως προς τις οφειλές του.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το «MEGA» δεν θα κλείσει και ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί.

«Τα δάνεια θα τα πληρώνει αυτός που τα πληρώνει μέχρι σήμερα. Το Mega είναι ενήμερο για όλες τις υποχρεώσεις του. Το κανάλι λειτουργεί κανονικά. Όσο εξυπηρετείται το ομολογιακό δάνειο δεν καίγεται κανείς. Κίνδυνος υπάρχει μόνο όταν δεν δοθούν εγγυήσεις. Εμείς πήραμε ένα δάνειο χωρίς εγγυήσεις και το κάναμε με εγγυήσεις και εξυπηρετούμενο», ισχυρίστηκε ο κ. Ψυχάρης.

Υποστήριξε ακόμα, ότι αν οι τράπεζες δεν παρακρατούσαν τα 24 εκ ευρώ για εγγυήσεις, λόγω της καθυστέρησης των μετόχων να προχωρήσουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, δεν θα υπήρχαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα στην εταιρία.

Στην επισήμανση βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι το «Μega» οδεύει προς κλείσιμο, αφού δεν συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών και άρα δεν θα πάρει νόμιμη άδεια, αλλά και από το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας από τους μετόχους, ο κ. Ψυχάρης έκανε λόγο για «ονειρώξεις» κάποιων και «φαντασιώσεις»:

«Μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες. Υπάρχει η βούληση του ΔΟΛ για το «Mega» να προχωρήσουμε. Θεωρώ ότι υπάρχει η ίδια βούληση και των άλλων μεγάλων μετόχων…», ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.