ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεσσηνία: Μέτρα στήριξης για τους πλημμυροπαθείς

22:39 - 07 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Μεσσηνία: Μέτρα στήριξης για τους πλημμυροπαθείς
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη στην Καλαμάτα για τις καταστροφές από τις πλημμύρες, με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου που βρίσκεται από το μεσημέρι στη Μεσσηνία.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, που ελήφθησαν στις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Μεγαλόπολη, πριν από δύο μήνες, και στη Σκόπελο.

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έθεσε μετ' επιτάσεως το ζήτημα με τα προβλήματα συσσώρευσης υδάτων στον αυτοκινητόδρομο που είναι κλειστός, επισημαίνοντας ότι ο παραχωρησιούχος έχει υποχρέωση να είναι ανοικτός ο εθνικός δρόμος συνεχώς. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, συμφώνησε με τον περιφερειάρχη και σημείωσε πως θα ελέγξει το ζήτημα αυτό και θα γίνουν όλα όσα απαιτούνται.

Δόθηκε εντολή να συγκροτηθούν άμεσα συνεργεία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δήμων και περιφέρειας και να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, με εντολή που έδωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, που βρίσκεται από νωρίς σήμερα στην Καλαμάτα, κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, η Καλαμάτα και όλες οι περιοχές του νομού Μεσσηνίας όπου σημειώθηκαν καταστροφές από τη θεομηνία και υπήρχε σχετικό αίτημα από τις δημοτικές αρχές.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει τις τελευταίες ώρες με την κακοκαιρία στην περιοχή της Λακωνίας και όπως δήλωσε η κ. Νικολάκου, υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του περιφερειάρχη και του υπουργού Υποδομών και θα ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης ακόμη και χρόνιων προβλημάτων της περιοχής του Ευρώτα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:33 - 07 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.