ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερα πύρινα μέτωπα στη Θάσο - Εκκενώθηκε οικισμός

13:08 - 10 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Τέσσερα πύρινα μέτωπα στη Θάσο - Εκκενώθηκε οικισμός
Σε εξέλιξη βρίσκονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου τέσσερα πύρινα μέτωπα στο νησί της Θάσου, ενώ ήδη με εντολή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του Δήμου Θάσου δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση του ορεινού κατάφυτου οικισμού του Καζαβιτίου Πρίνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής οι πυρκαγιές ξέσπασαν λόγω των κεραυνών στο Ραχώνι, τον Πρίνο, τις Αλυκές και τον Λιμενάρια δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμενων κατάσβεσης.

 

Στη Θάσο επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχουν στείλει υδροφόρος και δήμοι, ενώ ρίψεις από αέρος πραμγατοποιούν 4 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

 

Σε συναγερμό βρίσκεται ο δήμος Θάσου καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς και προς άλλους ορεινούς οικισμούς. Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς όπως είπε οι εστίες είναι πολλές και δύσκολα μπορούν να τεθούν σε έλεγχο.

 

Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές είναι μεγάλη καθώς ζωντανεύουν μνήμες του 1985 όταν από πυρκαγιά καταστράφηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου του νησιού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.