ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Θάσο, κάηκαν σπίτια απειλούνται χωριά

10:21 - 11 Σεπ 2016 | Ειδήσεις
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Θάσο, κάηκαν σπίτια απειλούνται χωριά
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί η Θάσος μετά την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε το Σάββατο και παραμένει για δεύτερη μέρα ανεξέλεγκτη!

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή διατηρούν ενεργά τα τέσσερα μέτωπα σε Ραχώνι, Πρίνο, Αλυκές και Λιμενάρια, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, 10 σπίτια κάηκαν στον οικισμό Μικρό Καζαβίτι και τρία στο Μεγάλο Καζαβίτι. Επίσης απειλήθηκαν ξενώνες και ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Ο οικισμός Καζαβίτι, αλλά και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στα πόδια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο και για μικροτραυματισμούς πολιτών.

 

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν σήμερα το πρωί και επί τόπου επιχειρούν συνολικά 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 36 στρατιώτες, 15 εθελοντές, 11 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τρία μηχανήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου, στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο της φωτιάς παραμένουν 17 οχήματα με 34 άνδρες και άλλα 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, προσπαθώντας να θέσουν τις φλόγες υπό πλήρη έλεγχο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.