ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και πιστωτών

10:25 - 13 Σεπ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι ελληνικές μετοχές σημείωσαν πτώση 1,7% τη Δευτέρα κυρίως εξαιτίας του αρνητικού διεθνούς περιβάλλοντος και των ανησυχιών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων των κεντρικών τραπεζών. Ο όγκος συναλλαγών παρέμεινε σχετικά περιορισμένος στα €34 εκατ. με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει απώλειες 4,0%. Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν κι άλλες μετοχές όπως ο ΟΤΕ, η Coca Cola και τα Jumbo. Με τη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, δεν αποκλείουμε να υπάρξουν και νέες πιέσεις στο ΧΑΑ.

Οικονομία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές

Καμία πρόοδος δε σημειώθηκε κατά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών. Μικρή πρόοδος υπήρξε στο θέμα της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου ΤΑΙΠΕΔ αλλά ακόμα δεν έχουν καταλήξει οριστικά. Συζητήσεις υπήρξαν και για το τι θα συμπεριληφθεί στο νέο Ταμείο ενώ σήμερα αναμένεται να υπάρξουν συζητήσεις για το χώρο της ενέργειας.

Ιδιωτικοποιήσεις: Ανοιχτή σε στρατηγικές συνεργασίες η κυβέρνηση

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή σε συνεργασίες για κρατικές εταιρίες στρατηγικού χαρακτήρα, όπως είναι οι ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ και άλλες εταιρίες στις οποίες το Δημόσιο κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις για τις οποίες η επιθυμία είναι το μεγαλύτερο ποσοστό να παραμείνει στο Δημόσιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αναζητούνται στρατηγικές συνεργασίες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και των εσόδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.