ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι απόψεις των επενδυτικών τραπεζών για τη νομισματική πολιτική του USD

13:51 - 22 Σεπ 2016 | Aγορές

Danske: Επιμένουμε στο σενάριο για καμία αύξηση επιτοκίων το 2016

Αν και η γενικότερα hawkish ρητορική, αυξάνει τις πιέσεις για μια αύξηση επιτοκίων, επιμένουμε στην άποψή μας για καμία αύξηση εντλος του 2016. Η Danske εκτιμά ότι σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία για τον ISM και τις λιανικές πωλήσεις, η Fed υπερεκτιμά την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Η Danske εκτιμά ότι η Fed θα συνεχίσει να ακροβατεί μεταξύ dovish και hawkish ρητορικής.

Credit Agricole: Η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια το Δεκέμβριο

Η χθεσινή απόφαση της Fed ήταν απολύτως αναμενόμενη από όλους. Η CA εκτιμά ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% στις 14 Δεκεμβρίου. Η Yellen στις δηλώσεις της πέρασε το μήνυμα ότι η αμερικανική οικονομία δυναμώνει και θα περιμένει να υπάρξει πρόοδος και σε άλλες παραμέτρους. Η CA εκτιμά ότι το ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο θα σημειώσει άνοδο 2,5%. Για το 2017, η CA εκτιμά ότι θα υπάρξουν δυο αυξήσεις επιτοκίων από 3, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Barclays: Τα μέλη της Fed είναι πιο διχασμένα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας

Η Barclays απέτυχε να προβλέψει σωστά το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης. Τα σχόλια που ακολούθησαν δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλος διχασμός μεταξύ των μελών της FOMC. Σύμφωνα με τη Barclays, αυτές οι τόσο έντονες διαφορές στις οικονομικές απόψεις θα δυσκολέψουν πολύ την απόφαση για μια αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο.

Nordea: Hawkish σήμα για το Δεκέμβριο

Η ρητορική της Fed και τα dot plots ενισχύουν το σενάριο για μια αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο. Στην επόμενη συνεδρίαση είναι απίθανο να υπάρξει αύξηση λόγω των Προεδρικών εκλογών. Η Nordea εκτιμά ότι το 2017 θα υπάρξουν 3 αυξήσεις επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.