ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρέχει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων

14:07 - 23 Σεπ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για το ΧΑΑ, το οποίο υποστηρίχθηκε και από την έντονη άνοδο στις διεθνείς αγορές. Ο ΓΔ, ενισχύθηκε κατά 1,8% με τις τράπεζες να κλείνουν υψηλότερα κατά 4,4%. Κέρδη 6,7% για την ΠΕΙΡ και 6,1% για τη Eurobank. Κέρδη πάνω από 2,0% κατέγραψαν οι Coca-Cola, TERNA και Τιτάν, ενώ με απώλειες έκλεισαν ο Φουρλής και η ΛΑΜΔΑ. Με το κλίμα διεθνώς να παραμένει θετικό, δεν αποκλείεται η άνοδος να έχει και συνέχεια.
Οικονομία: Η κυβέρνηση κλείνει εκκρεμότητες για να λάβει τη δόση
Ενόψει του EWG στις 29 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση δείχνει ότι αναλαμβάνει δράση ώστε να ολοκληρώσει τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν με τα προαπαιτούμενα και να καταφέρει να λάβει τη δόση των €2,8 δισ. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα. Μεταξύ αυτών, θα περιλαμβάνεται και το σχέδιο νόμου για την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου στην ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τη ΔΕΗ. 
Πολιτική: Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα της ΝΔ κατά 7,5%
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 7,5%. Αν σε αυτό γίνει κατανομή και των ψήφων των αναποφάσιστων η ΝΔ συγκεντρώνει 28,4% έναντι 18,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Το 80% των συμμετεχόντων, δήλωσαν απαισιόδοξοι για το μέλλον και απογοητευμένοι από την κυβέρνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.