ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμηρές παραιτήσεις στο ΣτΕ, με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες

13:16 - 05 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Αιχμηρές παραιτήσεις στο ΣτΕ, με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες
Ισχυρές αναταράξεις στο ΣτΕ προκαλεί η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών, καθώς την Τρίτη δύο μέλη του Συμβουλίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Προέδρου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα, λόγω διαφωνιών εντός του Συμβουλίου. Τότε, ο Πρόεδρος είχε ανακοινώσει πως είχε λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση, λόγω των διαστάσεων που είχε πάρει η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και των πιέσεων που είχαν ασκηθεί στα μέλη του ΣτΕ.

 

Την Τρίτη, δύο αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με επιστολές τους παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση του Προέδρου, Νικολάου Σακελλαρίου.

 

Τονίζουν μάλιστα ότι η αναβολή της διάσκεψης για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, δεν είναι τίποτα άλλο από «αρνησιδικία».

 

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση που εξέδωσε τότε ο Πρόεδρος ως «μέγα ατόπημα».

 

Πλέον, συγκαλείται γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης του ΣτΕ για να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, μετά την αναβολή της διάσκεψης, ο κ. Σακελλαρίου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13.9.2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 05 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.