ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος ΣτΕ: Έχω ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου

11:44 - 06 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Πρόεδρος ΣτΕ: Έχω ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου
"Έχω ευθύνη να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου πριν κληθούν να πάρουν μια σημαντική απόφαση", τόνισε ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την απόφασή του να αναβάλλει τη συνεδρίαση για τις τηλεοπτικές άδειες, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Πρόεδρος του ΣτΕ βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση των δικαστικών με τον Αλέξη Τσίπρα για τις αμοιβές τους.

 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους και εξήγησε τη στάση του:

 

«Το δικαστήριο και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χειραγωγούνται ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα πολιτικών επιδιώξεων. Είμαστε ταγμένοι στο καθήκον μας προσπαθούμε να το εκπληρώνουμε σε κλίμα ηρεμίας και ενότητας. Οσοι προσπαθούν να το διαταράξουν προσφέρουν κακή υπηρεσία», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣτΕ.

 

Για τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων είπε πως αυτοί που αντέδρασαν είναι μία «ελάχιστη μειοψηφία».

 

Όσο για το πότε τελικά θα γίνει η επίμαχη συνεδρίαση είπε: "Αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο οι τηλεοπτικές άδειες. Είναι μια σοβαρή υπόθεση αλλά έχουμε και τους μισθούς, τις συντάξεις και την κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Το καθήκον μας είναι με τις αποφάσεις και την άψογη διαδικασία να βοηθούμε την ελληνική κοινωνία".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.