ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Στο δρόμο για το 1,0800 το EURUSD

09:51 - 11 Οκτ 2016 | Aγορές

Την περασμένη εβδομάδα το Forex είχε αύξηση της μεταβλητότητας εξαιτίας των φημών για tapering από την ΕΚΤ. Οι φήμες αυτές διαψεύστηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Vitor Constancio. Οι ομιλίες στελεχών της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα, αρχής γενομένης από σήμερα, αναμένεται ότι θα κινηθούν σε τόνους διάψευσης της φημολογίας περί tapering, σύμφωνα με τη Barclays. Η συντονισμένη προσπάθεια για την πίστη της ΕΚΤ στο πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης, θα μπορούσε να οδηγήσει το EURUSD στα 1,0800 μέχρι και το τέλος του 2016, σημειώνει η Barclays.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει σε ορισμένες τεχνικές αλλαγές στο πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης, αλλά σε αυτές τις αλλαγές δεν αναμένεται να είναι και το ύψος του συνολικού προγράμματος αγορών. Σύμφωνα με τη Barclays, η ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει μια πρόκληση σχετικά με το ύφος των δηλώσεών της και αυτό θα κρίνει και την πορεία του EUR. Η πρόκληση για την ΕΚΤ είναι να πετύχει εκεί που η Fed απέτυχε. Να πείσει ότι ακόμα και η μικρότερη αύξηση των αγορών ομολόγων, αποτελεί χαλαρή νομισματική πολιτική.

JP Morgan: Προσοχή στον τριγωνικό σχηματισμό

Βραχυπρόθεσμα, η JPM δίνει μεγάλη σημασία στον τριγωνικό σχηματισμό μεταξύ 1,1313 και 1,1056 καθώς η διάσπαση θα δείξει και την επόμενη μεγάλη κίνηση για την ισοτιμία. Ένα ισχυρό ωριαίο κλείσιμο πάνω από τα 1,1347 θα ανοίξει το δρόμο για τα 1,1450 ενώ μια πτωτική διάσπαση θα ανοίξει το δρόμο για τα 1,0710.

11 10 16 jpm

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.