ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χορός» από ρίχτερ στα Ιωάννινα-Στους δρόμους οι κάτοικοι

10:08 - 16 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
«Χορός» από ρίχτερ στα Ιωάννινα-Στους δρόμους οι κάτοικοι
Ζημιές στο οδικό δίκτυο, αλλά και αναστάτωση στους κατοίκους έχουν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην Ήπειρο, με το επίκεντρο να βρίσκεται βορειοδυτικά των Ιωαννίνων.

Στις 23:14 ώρα Ελλάδος σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός με μέγεθος 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 330 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας.

 

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων.

 

Οι σεισμοί, όμως συνεχίστηκαν και από τις 03.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες, καθώς η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και μάλιστα με ισχυρές δονήσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι μετασεισμικές δονήσεις κυμαίνονται από τους 4,4 ως και τους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

 

Στους δρόμους της πόλης έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς οι περισσότερες οικογένειες έχουν βάλει τα παιδιά τους στα αυτοκίνητα και κατευθύνονται στην παραλίμνια περιοχή.


Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.


Λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα λόγω πτώσης βράχων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 16 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.