ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 61% κρίνει αναγκαία την ενδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων

11:37 - 31 Οκτ 2016 | Ειδήσεις
Το 61% κρίνει αναγκαία την ενδυνάμωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων
Υπέρ της ενδυνάμωσης των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων εργαζομένων – εργοδοτών σε όλους τους κλάδους απασχόλησης και τη διάρθρωση της πραγματικής οικονομίας, τάσσεται το 61% των Ελλήνων, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα Πανελλήνιας Συνδρομητικής Έρευνας που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Η ενίσχυση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καταγράφεται ως ευρεία πλειοψηφική άποψη σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με την ιδεολογική αυτοτοποθέτηση των ερωτώμενων στο πολιτικό φάσμα ή το κομματικό πρόσημο της ψήφου τους στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές (Σεπτέμβριος 2015), σημειώνεται από τη ΓΣΕΕ. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται σε κοινό τόπο, πεποίθηση και αίτημα ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, το εκπαιδευτικό επίπεδο, την κοινωνική διαστρωμάτωση, την επαγγελματική δραστηριότητα ή τη θέση στην απασχόληση.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής γνώμης (65%) εντοπίζεται στις ηλικίες 18 έως 34 ετών, στην πληθυσμιακή ομάδα, δηλαδή, που κατά τεκμήριο βρίσκεται αντιμέτωπη με οξυμένα προβλήματα ανεργίας, υποαπασχόλησης και ετεροαπασχόλησης, αναγκαστικής φυγής στο εξωτερικό (braindrain), κοινωνικής και επαγγελματικής περιθωριοποίησης.

 

Από τη ΓΣΕΕ, σημειώνεται πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πως, παρά τα μέτρα πολιτικής των Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής και την επακόλουθη παρελκυστική ρητορική που συνδέουν την ένταξη των νέων στην απασχόληση με την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η νεολαία αντιλαμβάνεται το εργασιακό της μέλλον, την επαγγελματική της εξέλιξη και ανέλιξη μόνο μέσα από ένα ισχυρό πλαίσιο Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

Το 51% των ερωτώμενων δηλώνουν έλλειψη γνώσης ή αδυναμία επαρκούς αποτίμησης των επιπτώσεων της καταστρατήγησης των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στην εργασιακή και επαγγελματική ζωή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.