ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερική: Ο επαναπατρισμός κεφαλαίων είναι σαν ένα τέταρτο QE

11:13 - 24 Νοε 2016 | Aγορές

Ένας από τους βασικούς λόγους που οι αναλυτές εκτιμούν ότι έχει οδηγήσει στο ράλι των μετοχών από τις 9 Νοεμβρίου και σήμερα, είναι η πρόθεση του Trump για μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Υπό την Προεδρία του Trump, η φορολογία των επιχειρήσεων αναμένεται να μειωθεί σταδιακά από το 35% στο 15%. Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσο είναι σήμερα γνωστά, όσοι επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Αμερική, θα φορολογηθούν με 10%. Με αυτές τις αλλαγές να αναμένονται, είναι σημαντικό να δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση των εταιριών και πως αυτή θα επηρεάσει τις αγορές μετοχών 

Τα κέρδη αμερικανικών εταιριών εκτός Αμερικής, υπολογίζονται σε $1,4 τρισ. και η επιστροφή τους μπορεί να είναι περισσότερο ευεργετική από κάθε μείωση της φορολογίας. Πρόκειται για μια τεράστια ένεση ρευστότητας που θα μπορούσε να δεχθεί η αμερικανική οικονομία.

Όμως, ακόμα και στην περίπτωση του επαναπατρισμού των κεφαλαίων αυτών, οι αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες για κεφαλαιουχικές επενδύσεις. Αντιθέτως, οι εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν τη ρευστότητα αυτή για να αυξήσουν τις αγορές ιδίων μετοχών αλλά και τα μερίσματα. Η μοναδική περίπτωση να γίνουν επενδύσεις, είναι μόνο αν ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων συνδεθεί και με συγκεκριμένες επενδύσεις.

Παρακάτω είναι δέκα εταιρίες οι οποίες εκτιμάται ότι έχουν τα περισσότερα κέρδη εκτός Αμερικής.

Apple: $181 δισ.

General Electric: $119 δισ.

Microsoft: $108 δισ.

Pfizer: $74 δισ.

IBM: $61 δισ.

Merck: $60 δισ.

J&J: $53 δισ.

Cisco: $53 δισ.

Exxon Mobil: $51 δισ.

Google: $47 δισ.

Αν και το νούμερο των $1,4 τρισ. είναι εξωφρενικό, είναι ακόμα πιο εύκολο για τον Trump να το επαναπατρίσει καθώς το 86% του συνολικού ποσού το κατέχουν οι 20 πρώτες εταιρίες της λίστας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.