ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σακελλαρίου: Δέχτηκα ανοίκειες επιθέσεις για την υπόθεση των ΜΜΕ

19:59 - 27 Νοε 2016 | Ειδήσεις
Σακελλαρίου: Δέχτηκα ανοίκειες επιθέσεις για την υπόθεση των ΜΜΕ
Παράπονα σχετικά με την κριτική και την πίεση που υπέστη το ΣτΕ σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών εξέφρασε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ).

Ο κ. Σακελλαρίου έκανε αναδρομή σε γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος που τον απασχόλησαν με την ιδιότητα του προέδρου του ΣτΕ, όπως είναι η χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, αναφέροντας:

 

«Υπέστη πλήγματα, τελευταία δέχθηκα ανοίκειες επιθέσεις επ' ευκαιρία συγκεκριμένης υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν εγώ να λαμβάνω εντολές είτε από θεσμικούς είτε από εξωθεσμικούς παράγοντες για το πότε θα κάνω εγώ διάσκεψη. Γιατί είχε γίνει αυτή η διάσκεψη γνωστή; Πώς είχε γίνει γνωστή; Δια της διαβολής... Δεν σας τα λέω για να δικαιώσω τον εαυτό μου. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε το μέτρο. Πολλές φορές υποσκάπτεται η ενότητα στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Ο Τύπος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.

 

Είχαμε μια υπόθεση που αφορούσε τα Μέσα Ενημέρωσης. Εδώ είδατε τη μεγάλη δύναμη του Τύπου. Εμάς δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Υποχρέωσή μας να τηρούμε απαρασάλευτα το καθήκον μας. Αυτό έκανα και δεν με νοιάζει όποια προσωπική επίθεση κι αν μου γίνεται».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.