ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθητές σε εκδρομές… διαρκείας, λόγω των απεργιών της ΠΝΟ

08:29 - 06 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Μαθητές σε εκδρομές… διαρκείας, λόγω των απεργιών της ΠΝΟ
Η ΠΝΟ αποφάσισε τη Δευτέρα να συνεχίσει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κάλεσε σε νέα συνάντηση του απεργούς το πρωί της Τρίτης, ισχυριζόμενος πως οι λόγοι της απεργίας έχουν στην πραγματικότητα εκλείψει.

 

Μαθητές εγκλωβισμένοι στα νησιά

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η απεργία των ναυτικών, πάντως, είναι η… παράπλευρη απώλεια των μαθητών, που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά και δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 3.000 μαθητές που βρίσκονταν σε εκδρομές με τα σχολεία τους είναι αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι σε νησιά.

 

Η παράταση της απεργίας παρατείνει και το πρόβλημα για τα παιδιά, που ασφαλώς έχουν μείνει μακριά από τις οικογένειές τους και φυσικά από τις σχολικές τους υποχρεώσεις.

 

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, περίπου 1.250 μαθητές βρίσκονται στα Χανιά, ενώ για το Ηράκλειο δεν υπάρχουν στοιχεία. Ο αριθμός των παιδιών είναι «απαγορευτικός» επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας για τη μεταφορά τους με αεροπλάνο, ενώ αναζητούνταν λύσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.

 

Αν το πρωί της Τρίτης δεν υπάρξει λύση στο πλαίσιο της συνάντησης Κουρουμπλή – ΠΝΟ, τότε η κυβέρνηση υπόσχεται πως θα επιδιώξει να καταστρώσει σχέδιο «απεγκλωβισμού» των μαθητών, που βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές.

 

Για κάποιους μπορεί να ακούγεται ευχάριστο, ωστόσο, ιδιαίτερα για τα παιδιά στις μεγαλύτερες τάξεις υπάρχει πρόβλημα, καθώς μένουν πίσω στην προετοιμασία τους για τις εξετάσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.