ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθώος κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου

18:15 - 06 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Αθώος κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου
Αθώος κρίθηκε την Τρίτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ανδρέας Γεωργίου είχε διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καθώς είχε διατηρήσει για ορισμένους μήνες, μέχρι το τέλος του 2010 παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και εκείνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε την  κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ αν και είχε σχετική υποχρέωση από τη νομοθεσία.

 

Υπέρ της αθώωσης Γεωργίου τάχθηκε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας  Ελένη Σίσκου, η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στην υπόθεση και ανέπτυξε επιχειρηματολογία υπέρ της απαλλαγής του κατηγορουμένου.

 

Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση σχετικά με το έλλειμμα και την κατηγορία της σκόπιμης διόγκωσης προκειμένου  να διευκολυνθεί η υπογραφή του μνημονίου, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο Εφετών είχε απαλλάξει τον Ανδρέα Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, δηλαδή της αλλοίωσης των στοιχείων του ελλείμματος. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.