ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους 38 οι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη-Το ΡΚΚ «βλέπει» η Άγκυρα

12:19 - 11 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Στους 38 οι νεκροί στην Κωνσταντινούπολη-Το ΡΚΚ «βλέπει» η Άγκυρα
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς ανέφερε ότι το PKK πιθανόν ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη. Ημέρα εθνικού πένθους κηρύχθηκε στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε την Κυριακή ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ενδέχεται να ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

 

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει πια στους 38. Από το σύνολο των θυμάτων, οι 30 είναι αστυνομικοί, οι επτά πολίτες, ενώ τα στοιχεία ενός ακόμη θύματος παραμένουν άγνωστα.

 

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 155 άτομα, εκ των οποίων τα 14 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

 

Η Κυριακή, κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στην Τουρκία, με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ να έχει ζητήσει οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή των θυμάτων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

 

Εξάλλου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Καζακστάν, όπως λέει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις εκρήξεις τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο την αστυνομία και τους πολίτες. Στόχος των δραστών ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, να προκαλέσουν τον μέγιστο αριθμό θυμάτων.

 

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι με τη θέληση του Θεού εμείς ως χώρα και ως έθνος θα αντιμετωπίσουμε τον φόβο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις πίσω τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή τους.

 

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:30 - 11 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.