ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑΑ: Σταθεροποιητικές τάσεις ενόψει νέων συνομιλιών

13:33 - 13 Δεκ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικρή πτώση κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο εν αναμονή της έναρξης του τρίτου γύρου των διαπραγματεύσεων με τους επενδυτές να προσδοκούν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αν και επί της ουσίας γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες αυτή να συμβεί εντός του έτους, είναι μικρές. Η έλλειψη αγοραστών και επενδυτικού ενδιαφέροντος οδηγεί σε πτωτική πορεία την αγορά στα όρια των 640 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,45% στις 637 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,7% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.729 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,75% στις 866 μονάδες.

Η ALPHA BANK υποχωρεί 1%, η ΕΘΝΙΚΗ χάνει 0,4%, η EUROBANK είναι αμετάβλητη και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κινείται με -1,3%.

Ο ΟΠΑΠ είναι αμετάβλητος, ο ΟΤΕ χάνει 1,6%, η ΔΕΗ ενισχύεται 0,6% ενώ η Coca Cola HBC υποχωρεί 2%.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ΕΛΠΕΤΙΤΑΝΕΛΛΑΚΤΩΡΓΕΚ ΤΕΡΝΑΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΕΧΑΕ, AEGEAN, ΟΛΠVIOHALCOGRIVALIA.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣΜΕΤΚΑ, FOLLI FOLLIEJUMBOΕΥΔΑΠLAMDA

Για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, στήριξη παραμένουν οι 1.732 μονάδες και οι 1.746 η κοντινή αντίσταση, διάσπαση της οποίας μπορεί να οδηγήσει προς τις 1.770 μονάδες.

Σήμερα, μετά το μεσημέρι αναμένεται να αρχίσουν οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του, με κρίσιμα μέτωπα να είναι ακόμη ανοιχτά. Ακανθώδες θέμα" σε πρώτη φάση, παραμένουν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ το χάσμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2018 - 2019 επίσης παραμένει.

Πηγή: Reporter.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.