ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Γκρεμίζουν” τη συμφωνία για το χρέος οι αποφάσεις της κυβέρνησης

11:10 - 15 Δεκ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά υποχώρησε κατά 3,21% χθες, με υψηλό όγκο συναλλαγών.  Η Motor Oil (+1,45%), τα Jumbo (+0,61%)  και ο ΤΙΤΑΝ (-0,05%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση ενώ, η Eurobank (-7,67%), η Εθνική Τράπεζα (-7,79%) και η Τράπεζα Πειραιώς ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απώλεια. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά €5,4 εκατ. σε €63,4 εκατ., με την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα στην Alpha Bank (€9,5 εκατ.) στον ΟΠΑΠ (€9,4 εκατ.) και την Εθνική Τράπεζα(€9,2 εκατ).  Αναμένετε νευρικότητα καθώς μεγαλώνει η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές.

Πολιτικά νέα

Η εκπρόσωπος του ΕSM δήλωσε ότι το ESM βάζει προσωρινά τις ελληνικές βραχυπρόθεσμες αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους σε αναμονή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, η εκπρόσωπος του ESM δήλωσε χθες μέσω e-mail, ότι μετά τις πρόσφατες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να δαπανήσει επιπλέον δημοσιονομικούς πόρους για συντάξεις και ΦΠΑ, τα διοικητικά όργανα του ESM έχουν βάλει τις αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, σε αναμονή.

Το e-mail επίσης ανέφερε ότι τα θεσμικά όργανα αξιολογούν αυτή την περίοδο τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των υποχρεώσεων και των στόχων προγράμματος του ESM και οι διευθυντές και οι διοικητές των EFSF και ESM  θα αναλύσουν στη συνέχεια την αξιολόγησή των θεσμικών οργάνων και έπειτα θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν. Για την εφαρμογή των  βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα, που έχουν εγκριθεί από το Eurogroup, απαιτούνται οι επίσημες αποφάσεις από τον EFSF και τον ESM .

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Eurogroup τόνισε “Τα θεσμικά όργανα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης δεν φαίνεται να είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις μας. Ορισμένα κράτη- μέλη δεν έχουν ομοφωνία για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Περιμένουμε μια πλήρη έκθεση των θεσμικών οργάνων τον Ιανουάριο”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.