ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑΑ: Αντιδρά ανοδικά καθώς απομακρύνεται η ρήξη

15:39 - 16 Δεκ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Αντιδρά ανοδικά η Αθήνα ύστερα απο το σφυροκόπημα των τελευταίων ημερών και αυτό είναι θετικό, καθώς η αντίδραση πραγματοποιήθηκε στα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα των 603-604 μονάδων, με το Χ,Α. να συνεχίζει την κίνηση που άρχισε προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, όταν και διαφάνηκε κάποια αποκλιμάκωση της μίνι - κρίσης που υπήρξε μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. Μάλιστα, από το μεσημέρι και μετά η αντίδραση ανέβασε στροφές προς τα επίπεδα των 620 μονάδων και άνω. 

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,95% στις 626 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 106 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 62 εκατ. τεμάχια, εξαιτίας και του πακέτου της Ιονική Ξενοδοχειακή. Κέρδη 1,8% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.693 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 4,9% στις 825 μονάδες.

Στο Χ.Α. ο κλάδος-κλειδί, στην αντίδραση του οποίου προσέβλεπαν οι long από την προσυνεδρίαση, επανακάμπτει περνώντας και πάλι το όριο των 800 μονάδων με αυξανόμενες συναλλαγές. Η ALPHA BANK ενισχύεται 5,7%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 4%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 2,9% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κινείται με +5,5%.

Ο ΟΠΑΠ ενιχύεται 1,5%, ο ΟΤΕ χάνει 0,2%, η ΔΕΗ υποχωρεί 0,75% και η Coca Cola HBC σημειώνει άνοδο 0,25%.

Ανοδικά κινούνται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣΜΕΤΚΑΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIEΕΧΑΕ, AEGEANVIOHALCO, ΟΛΠGRIVALIA

Σε αρνητικό έδαφος διαπραγματεύονται οι ΤΙΤΑΝΕΛΛΑΚΤΩΡΓΕΚ ΤΕΡΝΑJUMBOLAMDA.

Μετά το διήμερο επιθετικό sell off σε τράπεζες και συνολικά στην αγορά σήμερα σημειώνεται στο ελληνικό χρηματιστήριο τεχνικής υφής αντίδραση καθώς διακρατήθηκαν στηρίξεις και σε επίπεδο γενικού δείκτη και μετοχών. Η αγορά ποντάρει στον συμβιβασμό μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών. Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις απόρροια των ανησυχιών ότι κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Ελλάδος-δανειστών μεταξύ την απόφαση να παγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. 

Η αγορά δοκίμασε τα ημερήσια make or break μας με το κλείσιμο να μας βρίσκει με σημαντική αντίδραση και τον ταλαντωτή να μας δίνει πιθανότητα αντίδρασης. Οι 600 μονάδες είναι πλέον ένα σημαντικό επίπεδο για την αγορά θυμίζοντας ότι ήταν αυτό που έδωσε και την έναρξη της τάσης στις 650 μονάδες. Από την άλλη, οι γρήγορες πτώσεις είναι θετικές σε μία αγορά που ανέβαινε με αργούς ρυθμούς αν και τα μένει να μην μας προδώσουν πολιτικές απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις.

Θυμίζουμε ότι πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για κλείσιμο έτους με κάποιους να θέλουν να φτιάξουν τις αποτιμήσεις τους. Οι 1.685 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση θα μπορούσε να μας φέρει στις 1.700 μονάδες, ενώ κοντινή στήριξη έχουμε στις 1.655 μονάδες και κύρια στις 1.636 μονάδες, καταλήγει ο κ. Ζαχαράκης.

Πηγή: Reporter.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.