ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Neuberger Berman: Τι φέρνει το 2017 σε βασικά assets;

10:39 - 20 Δεκ 2016 | Aγορές

Αμερικανικές μετοχές

Η Neuberger είχε αναβαθμίσει το επενδυτικό outlook για τις αμερικανικές μετοχές από το Νοέμβριο και ακόμα και μετά από το πρόσφατο ράλι, διατηρεί αυτή την αισιοδοξία. Όπως επισημαίνει, αν και οι αποτιμήσεις παραμένουν κοντά στο πάνω όριο του ιστορικού εύρους, η Wall Street αναμένεται να κινηθεί προς ακόμα υψηλότερα επίπεδα εξαιτίας της αναμενόμενης αύξησης της κερδοφορίας λόγω του ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που έχει εξαγγείλει ο Trump.

Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα, οι πολιτικές τις οποίες ο Trump έχει υποστηρίξει, αναμένεται να αυξήσουν τα κέρδη ανά μετοχή.

20 12 16 earnings

Real estate

Η αγορά κατοικίας σημείωσε ισχυρή άνοδο το 2016 καθώς ευνοήθηκε από την αναζήτηση υψηλών αποδόσεων. Ωστόσο, η αγορά κατοικίας παραμένει ευάλωτη στις μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Μετοχές εκτός Αμερικής

Η Neuberger προχώρησε σε μείωση των εκτιμήσεών της για την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών εκτός Αμερικής.

Ευρώπη: Ο επενδυτικός όμιλος διατηρεί τη σύσταση “Neutral”. Αν και οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι πολύ φθηνές με βάση την οποιαδήποτε μέτρηση, οι επενδυτές δείχνουν μια προτίμηση για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς ποντάρουν σε αύξηση του πληθωρισμού και τόνωση της ανάπτυξης.

Ιαπωνία: “Ουδέτερη” στάση και για την Ιαπωνία από τη NB. Το ράλι έχει στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στις πολιτικές του Trump και στην πτώση του JPY η οποία κάνει τις ιαπωνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις περισσότερο κερδοφόρες. Ωστόσο, οι αγορές της BoJ, θα αποτελέσουν μια ισχυρή στήριξη για τις ιαπωνικές μετοχές.

Αναδυόμενες αγορές

Υποβάθμιση για τις αναδυόμενες αγορές εξαιτίας της απειλής του υψηλότερου δολαρίου και των υψηλότερων επιτοκίων που αναμένεται να θέσουν σε ισχυρή δοκιμασία τα μεγάλα χρέη των αναδυόμενων χωρών και των επιχειρήσεών τους.

Βραζιλία: Αν και η απομάκρυνση της Προέδρου Rousseff αναμενόταν ότι θα φέρει πολιτική σταθερότητα, αυτό δε συνέβη αφού και ο νέος Πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες διαφθοράς. Η Βραζιλία παραμένει σε ύφεση και οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν επιστροφή στην ανάπτυξη εντός του 1Q17.

Ρωσία: Η Ρωσία ήταν η αναδυόμενη αγορά με την καλύτερη απόδοση μετά από την εκκλογή του Trump. Οι εκτιμήσεις για αλλαγή στάσης και μια ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία Ρωσίας-ΗΠΑ είναι αυτές που διατηρούν αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.