ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αν ο Trump εφαρμόσει το πλάνο του, οι μετοχές και το USD θα εκτοξευτούν

17:17 - 19 Δεκ 2016 | Aγορές

Η εκλογή του Trump έφερε αισιοδοξία στις αγορές με αποτέλεσμα οι επενδυτικές τράπεζες να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους. Τι αναμένουν για δολάριο, ομόλογα και μετοχές και για ποιο λόγο;

Δολάριο

BNP Paribas: Συνεχίζει να είναι bullish για το δολάριο στον απόηχο των αμερικανικών εκλογών. Η βασική συνέπεια των εξαγγελιών του Trump έχει να κάνει με την πολιτική δημοσίων επενδύσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Ως εκ τούτου, το δολάριο έχει ακόμα περιθώρια να κινηθεί ανοδικά έναντι των G10 νομισμάτων. Η BNP εκτιμά ότι το USD θα σημειώσει τα μεγαλύτερα κέρδη έναντι του JPY με το στόχο να είναι στα 120 για το 2017.

Citi: Οι επιτοκιακές αποκλίσεις θα οδηγήσουν το EURUSD κάτω από το 1,0000. Η Citi βλέπει ότι το δολάριο αποτελεί το βασικό οδηγό για την κίνηση της ισοτιμίας καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι συντριπτικά υπέρ του αμερικανικού νομίσματος.

BofA Merrill: Η εκλογή Trump είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε δημόσιες επενδύσεις βοηθώντας το δολάριο και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, να κινηθούν υψηλότερα. Αν και οι θέσεις long είναι υπερβολικά ακραίες, το EURUSD αναμένεται στα 1,0200 και το USDJPY στα 120, μέχρι και τα μέσα του 2017.

Αποδόσεις ομολόγων

BofA Merrill: Η εκλογή Trump είναι ένας ανατρεπτικός παράγοντας για τις αγορές καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε μέτρα τόνωσης της πραγματικής οικονομίας. Η BofA εκτιμά ότι τόσο το USD όσο και οι αποδόσεις των ομολόγων, θα κινηθούν υψηλότερα με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 2,65% στο τέλος του 2017.

Credit Suisse: Κατά την άποψη της CS, οι πολιτικές του Trump θα είναι στη χειρότερη περίτπωση στασιμο-πληθωριστικές και στην καλύτερη πληθωριστικές. Σε κάθε περίπτωση τα ομόλογα θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις.

Μετοχές

Deutsche Bank: Αν ο φόρος επιχειρήσεων μειωθεί στο 25% και όλα τα υπόλοιπα παραμείνουν ίδια, αυτό θα δώσει ώθηση $10 στα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 με το στόχο για το δείκτη στις 2.400 μονάδες.

JP Morgan: Η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις θα μπορούσε να προσθέσει $15 στα κέρδη ανά μετοχή και αυτό να οδηγήσει προς τις 2.500 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.