ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις του EWG για τις έκτακτες παροχές

11:25 - 20 Δεκ 2016 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά υποχώρησε κατά 1,83% χθες με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Ο Τιτάν (+1,96%), ο όμιλος Folli-Follie (+1.43%) και η ΕΥΔΑΠ (+1,42%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση, ενώ η ΔΕΗ (-5,59%), η Alpha Bank (-7,25%) και η Τράπεζα Πειραιώς (-7,91%) ήταν οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά €102,6 εκατ. σε €51,5 εκατομμύρια, με την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα στην AlphaBank (€7,9 εκατ.), στην Εθνική Τράπεζα (€6,2 εκατ.) και στον ΟΠΑΠ (€5,1 εκατ). Αναμένετε η αγορά να κινηθεί πλάγια, περιμένοντας τις εξελίξεις από το EWG.

Πολιτικά νέα

Το  EWG θα συγκληθεί σήμερα (μέσω τηλεδιάσκεψης) για να αξιολογήσει την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων σε συνταξιουχους με χαμηλά εισοδήματα και για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, συνολικού ύψους €617εκατ.. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το EWG, το οποίο αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα στις 16:00μμ, θα συζητήσει μια έκθεση (που ζήτησε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ) από τους εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων σχετικά με το πραγματικό κόστος των μέτρων. Το EWG θα λάβει επίσης τον απολογισμό της προόδου που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής για τις συζητήσεις για τη 2η αξιολόγηση. Ο ESM αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τα βραχυπρόθεσμα  μέτρα ελάφρυνσης  του χρέους για την Ελλάδα, μέχρι να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος των έκτακτων κοινωνικών παροχών της κυβέρνησης.

Τροποποίηση του νόμου για την παράταση μέχρι τέλος του 2017, της μείωσης του ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου που έχουν πληγεί από την μετανάστευση, υποβλήθηκε στη Βουλή χθες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η Ελλάδα δαπάνησε €3,38 δισ. από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2016 για την εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών της κυβέρνησης προς τρίτους, έναντι €2.24 δισ. που πληρώθηκαν από τον Ιανουάριο  έως τον Οκτώβριο  του 2016. Το ισοζύγιο της κεντρικής κυβέρνησης, παρουσίασε έλλειμμα ύψους €1,4 δισ. έναντι  €1,9 δις κατά την ίδια περίοδο για το 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.