ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καμίνης απολογείται για την "ακίνητη" ρόδα

12:53 - 28 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Ο Καμίνης απολογείται για την "ακίνητη" ρόδα
Απάντηση στην κριτική που ασκείται εναντίον του Γιώργου Καμίνη για την "ακίνητη" ρόδα στο Σύνταγμα, δίνουν συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων. Η ρόδα παρατήρησης που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος θα λειτουργήσει αλλά «χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ' οπουδήποτε», απαντούν συγκεκριμένα, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, καθησυχάζουν τους πολίτες ότι «οι μέρες για δωρεάν χρήση της ρόδας, που χάθηκαν από την περίοδο των γιορτών, θα μεταφερθούν μέσα στον Ιανουάριο».

 

Όπως αναφέρουν, ο δήμος είναι ταυτόχρονα σε δύο θέσεις, από τη μία πλευρά θα ήθελε η ρόδα να λειτουργεί ήδη, από την άλλη, ως ελεγκτικός μηχανισμός που πρέπει να αδειοδοτήσει τη συγκεκριμένη ρόδα, «δεν θα αφήσει να γίνει αυτό, αν δεν τηρούνται μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια όλες οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη νόμιμη λειτουργία της. Δηλαδή, δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση απ' οπουδήποτε» ξεκαθαρίζουν.

 

Η απόφαση για την τοποθέτηση της ρόδας ελήφθη αρχικά από το δήμο Αθηναίων με το σκεπτικό ότι πρόκειται για «μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο καθώς η χρήση της θα ήταν δωρεάν για την περίοδο των γιορτών». Οι συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη, αναφερόμενοι στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, επαναλαμβάνουν ότι «όπως ισχύει διεθνώς, αυτές οι κατασκευές πρώτα στήνονται και μετά αξιολογούνται. Αυτή η κατασκευή ελέγχεται από έναν διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, τον TUV, ο οποίος πράγματι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε την έκθεση ελέγχου στην αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, της οποίας προεδρεύει ο δήμος Αθηναίων, αλλά συμμετέχουν υπουργεία, η πυροσβεστική, η αστυνομία και άλλοι φορείς. Η έκθεση είχε όμως, πράγματα που ήταν σε εκκρεμότητα και δεν επέτρεπε στην επιτροπή να δώσει το πράσινο φως ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η ρόδα».

 

Σε ερώτηση σχετικά με την αξιοπιστία της εταιρείας που έφερε τη ρόδα, απαντούν ότι «εκπροσωπεί μια μεγάλη πολυεθνική, της οποίας βασική δουλειά είναι οι ρόδες. Δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της και αμφισβήτησης. Η εταιρεία από τη στιγμή που έφερε τη ρόδα εδώ, έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, κινήσεις ρουτίνας, για τη συγκεκριμένη κατασκευή. Αποδείχθηκε όμως, ότι δεν είναι ρουτίνας, οι ελληνικές υπηρεσίες ήθελαν περισσότερα στοιχεία, τα οποία είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, μια μεγάλη κατασκευή, έχει τοποθετηθεί σε ένα σημείο όπου το έδαφος έχει κλίση, είμαστε μια χώρα με σεισμικότητα, έχουμε ισχυρούς ανέμους».

 

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, τα βαγόνια έχουν ήδη αφαιρεθεί από χθες το βράδυ, λόγω των ανέμων ενώ, όπως ενημερώθηκαν στις προδιαγραφές της ρόδας, περιλαμβάνεται η αφαίρεση του πάνω μέρους της, αν η ένταση των ανέμων ξεπεράσει τα 8 μποφόρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.