ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα λευκά η Αθήνα- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης

09:12 - 29 Δεκ 2016 | Ειδήσεις
Στα λευκά η Αθήνα- Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης
Στα λευκά ντύθηκε η Αθήνα, καθώς από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στα προάστια με αποτέλεσμα να το στρώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ακόμη και στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, του Παπάγου και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση από χθες Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

 

«Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.

 

Μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

 

Ο ΗΣΑΠ ανακοίνωσε πως τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου εκτελούνται από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» στο Ολυμπιακό Στάδιο.

 

Προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν έχει ανακοινώσει προβλήματα στις γραμμές των λεωφορείων, που κινούνται κανονικά, εκτός των περιοχών που έχουν κλείσει οι δρόμοι.

 

Σε ποιούς δρόμους δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία

 

Λόγω χιονόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής περιοχές, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης, η Τροχαία:

  • Στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του εστιατορίου «Ζυγός» στο ρεύμα προς το καζίνο
  • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.
  • Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της διασταύρωσης με τη λεωφόρο Θησέως στην Εκάλη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, δεν επιτρέπεται, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τον κόμβο Σχηματαρίου.

 

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία ανάλογων φορτηγών στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από το 3,5 χλμ στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα.

 

Προβλήματα στα λιμάνια

 

Τα πρώτα προβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

 

Σύμφωνα με το λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος, ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

 

Έως τώρα, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται κανονικά. Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

Χιόνια από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη

 

Το χιόνι έκανε αισθητή την παρουσία του σε όλα τα τμήματα της ελληνικής επικράτειας, από την Φλώρινα και τα Ιωάννινα μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

 

Τα προβλήματα από το χιονιά εμφανίστηκαν από χθες στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Δράμας - Νευροκοπίου είχε διακοπεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού, ενώ πολλοί οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματα τους.

 

Στη βόρεια Χαλκιδική, ήδη από χθες ρίχνει πυκνό χιόνι και πολλές περιοχές ντύθηκαν στα λευκά, ενώ από τις 10 χθες το βράδυ έπιασαν δουλειά τα εκχιονιστικά του δήμου Αριστοτέλη και της Περιφέρειας και καθαρίζουν τους δρόμους.

 

Η χιονόπτωση που σημειώνεται από νωρίς χθες το βράδυ και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και οι χαμηλές θερμοκρασίες, δημιούργησαν προβλήματα, μιας και αρκετοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «παγοδρόμια».

 

Το Μέτσοβο από την χιονόπτωση ντύθηκε στα λευκά καθιστώντας τις εικόνες από τη κωμόπολη της Ηπείρου μαγικές και χριστουγεννιάτικες.

 

Στην Αρκαδία και τον Κοσμά Κυνουρίας η χιονόπτωση ξεκίνησε νωρίς από εχθές το μεσημέρι και κατά διαστήματα ήταν έντονη, με τον δρόμο να είναι ανοιχτό αλλά να χρειάζονται αλυσίδες.

 

Στην Κρήτη ο χιονιάς συνεχίζει την επέλασή του με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς από εχθές το βράδυ προέκυψαν προβλήματα και από κατολισθήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.