ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποδαρικό με το... δεξί, για το ΧΑΑ

14:34 - 02 Ιαν 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Συνεχίζει σε ανοδικό ρυθμό η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στην πρώτη συνεδρίαση του έτους, έπειτα από τις θετικές επιδόσεις που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Παρά την εορταστική ραστώνη που εξακολουθεί να επικρατεί στις αγορές διεθνώς, ο Γενικός Δείκτης συντάσσεται με τους ευρωπαϊκούς δείκτες που καταγράφουν κέρδη αυτή τη στιγμή και επιχειρεί να ξεπεράσει τις 650 μονάδες.

Παρότι η συναλλακτική κίνηση είναι φυσικά περιορισμένη, οι λίγοι traders κινούνται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο και σε κάποια άλλα blue chips του FTSE 25. Ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 646,02 μονάδες, κινούμενος ανοδικά κατά 0,37%.

Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της MIG με ποσοστό 4,67% και ακολουθούν οι μετοχές της Πειραιώς (2,87%), Eurobank (1,71%), Εθνική (1,61%) και Alpha (0,53%). Εκτός του τραπεζικού κλάδου η ΔΕΗ κινείται στα επίπεδα των 2,92 ευρώ (+1,04%) και η Ελλάκτωρ στο 1,10 ευρώ (0,92%).

Βέβαια, με πολλές αγορές παγκοσμίως να είναι κλειστές σήμερα, μεταξύ των οποίων και το χρηματιστήριο του Λονδίνου και τη Wall Street, ο όγκος συναλλαγών είναι πολύ μικρός, με την αξία των συναλλαγών 75 λεπτά μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης να ανέρχεται μόλις στα 2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, πολλές μετοχές δεν έχουν καν ακόμη πραγματοποιήσει συναλλαγές.

Ωστόσο, οι επενδυτές έδειξαν την τραπεζοκεντρική προσέγγιση που φαίνεται ότι θα κρατήσει η αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: Reporter.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.