ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιόνι στο κέντρο της Αθήνας

21:51 - 09 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Χιόνι στο κέντρο της Αθήνας
Το χιόνι που περίμεναν τόσες ημέρες οι Αθηναίοι άρχισε να πέφτει από το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της πρωτεύουσας και εντονότερα στα βόρεια προάστια. Η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προβλέψει νωρίτερα ότι οι χιονοπτώσεις θα ήταν έντονες σε περιοχές όπως το Βόρειο Αιγαίο, η Εύβοια και οι Σποράδες, ενώ στα λευκά αναμενόταν να ντυθούν περιοχές και στην Αττική, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ύφεση των έντονων καιρικών φαινομένων αναμένεται από την Πέμπτη. Στην Αθήνα το χιόνι άρχισε να πέφτει λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα και σε τέτοια πυκνότητα που σύντομα σχηματίστηκε ένα λευκό στρώμα στις οροφές των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Στα βόρεια προάστια που η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη ντύθηκαν στα λευκά και οι επιφάνειες των κτιρίων και των δρόμων με τη λιγότερη κίνηση.

 

Η πρόγνωση της Τρίτης

 

Ειδικά για την Τρίτη η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις κατά τόπους περιοχές αναφέρει τα εξής:

 

Μακεδονία-Θράκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία, κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι βορειάδες έντασης έως 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφορ΄. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από -11 έως -2 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στην Πελοπόννησο. Στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τοπικές βροχές ή χιονόνερο και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμνοι θα είναι βορειάδες 4-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση ενώ τα θερμόμετρα θα δείξουν από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου αν και στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 5-7 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και νότια από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες 4-6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και σταδιακά και στις κυκλάδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί 4-6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές και σταδιακά και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 5-7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 6-7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 5-6 μποφόρ. Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, στα βόρεια 5-7 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Αττική

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα βόρεια. Εξασθένηση των φαινομέων από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως -2 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:46 - 10 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.