ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

16:19 - 31 Ιαν 2017 | Ειδήσεις
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες αντιδρώντας στην αύξηση της φορολογίας και στις νέες ασφαλιστικές εισφορές που πλήττουν το εισόδημά τους.

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι αγρότες με τα τρακτέρ τους έφτασαν από το Νησέλι Αλεξάνδρειας και το Αιγίνιο Πιερίας. 

Λίγο μετά τις 14:30 ξεκίνησαν με κατεύθυνση τον κόμβο της Ειδομένης και άλλες δυνάμεις αγροτών από τη Χαλάστρα, όπου βρίσκονται στα διόδια Μαλγάρων.

Ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιανίας, Θωμάς Καρυπίδης ενημέρωσε πως δεν υπήρξε πρόβλημα με τις αστυνομικές δυνάμεις. «Ας έρθουν με το καλό και οι συνάδελφοί μας από τα διόδια Μαλγάρων και στη συνέχεια θα κάνουμε γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας», είπε χαρακτηριστικά.

Να υπενθυμίσουμε πως το τελωνείο των Ευζώνων παραμένει κλειστό από χθες στις 16:30, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της κεντρικής Μακεδονίας να έχουν καταλάβει τόσο τον κόμβο της Ειδομένης, στα 200 μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, όσο και τις παρακαμπτήριες οδούς που οδηγούν σε αυτό.

Στις 14:00 άνοιξαν τα διόδια Μαλγάρων αγρότες που παραμένουν στο σημείο από τις 28/1 και σήμερα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συμβολική κινητοποίηση μιάμισης ώρας, όπως τόνισε ο ένας εκ των δύο επικεφαλής στο σημείο, Κώστας Ανεστίδης, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.

Ο ίδιος είπε ότι σε σημερινή τους συνέλευση οι συμμετέχοντες στο μπλόκο έλαβαν απόφαση να επιχειρήσουν το Σάββατο 4/2 στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξάγεται η 10η Διεθνής Έκθεση «Zootechnia», τη μετάβασή τους με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

Συμβολικό αποκλεισμό μιας ώρας, από τις 14:00, αποφάσισαν, εξάλλου, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, που βρίσκεται επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:23 - 31 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.