ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα καλείται να ανοίξει τα χαρτιά της

10:03 - 10 Φεβ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Νέα πτώση 0,34% για το ΓΔ στη χθεσινή συνεδρίαση με τον όγκο συναλλαγών ωστόσο, να σημειώνει πτώση. Κέρδη 1,73% για τη Eurobank, κέρδη 1,72% για τη Motor Oil και 1,68% για τη Grivalia. Στον αντίποδα, απώλειες 1,96% για τη ΔΕΗ, 1,91% για τα Folli-Follie και 2,02% για τα Jumbo. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν η ΕΤΕ, η Alpha Bank και η Πειραιώς. Μετά από τόσο μεγάλες απώλειες και με την αγορά πέριξ των 600 μονάδων, δεν αποκλείεται μια προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης σήμερα.

Μακροοικονομία - Πολιτική

Όπως ήταν αναμενόμενο καμία εξέλιξη δεν υπήρξε για την Ελλάδα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του EWG, αλλά σήμερα υπάρχει μια σπουδαιότερη συνεδρίαση μεταξύ του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, εκπροσώπων των Θεσμών και του προέδρου του Eurogroup. Στη χθεσινή συνεδρίαση, την Ελλάδα εκπροσώπησε χαμηλόβαθμος αξιωματούχος καθώς ο κ. Χουλιαράκης είχε υποχρέωση να πραβρεθεί στο LSE.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ καλείται να παρουσιάσει τις προτάσεις της Ελλάδας, σε μια νέα προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν οι συζητήσεις και να οδηγηθούμε σε μια, έστω και πολιτική συμφωνία, μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Ο επικεφαλής του ESM, δήλωσε χθες ότι μια νηφάλια ματιά στο χρέος της Ελλάδας είναι αρκετή για να εκτιμήσει κάποιος ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το ΔΝΤ, υποστήριξε ο ίδιος, δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.