ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται τα μπλόκα- Αύριο η πρώτη «απόβαση» στην Αθήνα

12:56 - 13 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Συνεχίζονται τα μπλόκα- Αύριο η πρώτη «απόβαση» στην Αθήνα
Σταθεροί στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες σε κεντρική και δυτική Μακεδονία,εμφανίζονται ωστόσο μοιρασμένοι καθώς δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν κοινή στάση.

Οι μεν πρώτοι έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνάντηση της Τετάρτης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, και τους συναρμόδιους υπουργούς και ενώ οι δεύτεροι οργανώνονται για την κάθοδό τους στην Αθήνα.

Οι παραγωγοί της Κρήτης σε συνεδρίασή τους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου.

Αποκλεισμένες παραμένουν την ίδια ώρα οδικές αρτηρίες σε κεντρικά σημεία ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζει να καλεί τους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο αλλαγών στο φορολογικό και ασφαλιστικό και θα πρέπει «να φύγουμε από το πνεύμα της επικοινωνιακής διαχείρισης των προβλημάτων και να μπούμε στην ουσία».

Aκόμη, σε περισσότερους από 50.000 ανέρχονται ήδη οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που έβαλαν την υπογραφή τους στην προσφυγή που πρόκειται να κατατεθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά του ασφαλιστικού νόμου.

Οι «κάλπες» στήθηκαν στις 8 του μηνός και θα παραμείνουν τουλάχιστον έως τις 20, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης από τη Δράμα, Χρήστος Γκόντιας, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.