ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση και επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

14:43 - 14 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Ένταση και επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει τη συνεδρίασή του.

Η ένταση ξεκίνησε όταν έξω από το εφετείο της Αθήνας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη αντεξουσιαστικών οργανώσεων ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης Χρυσαυγιτών στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα τον Ιούνιο του 2008.

 

Στον ίδιο χώρο συγκεντρώθηκαν, ωστόσο, και αρκετά άτομα από την πλευρά της Χρυσής Αυγής δημιουργώντας ένταση στην ατμόσφαιρα.

 

Ηλεκτρισμένο ήταν το κλίμα και εντός της αίθουσας, παρότι η αστυνομία δεν επέτρεψε στους συγκεντρωμένους να περάσουν μέσα για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

 

Τελικά η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την επίθεση στα Πετράλωνα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ζήτησε από το δικαστήριο να επιτρέψει να μπουν στην αίθουσα και άλλοι σύντροφοί του. Τότε χρυσαυγίτες άρχισαν να φωνάζουν μέσα στην αίθουσα συνθήματα και να πετάνε αντικείμενα.

 

Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τις δυνάμεις της αστυνομίας να παρεμβαίνουν προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Τελικά το δικαστήριο αποχώρησε και η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε μετά από λίγη ώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.