ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gucci:Επιβεβαιώνει την πρόταση για τον Παρθενώνα-Διαψεύδει τα ποσά που ακούστηκαν

20:07 - 15 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Gucci:Επιβεβαιώνει την πρόταση για τον Παρθενώνα-Διαψεύδει τα ποσά που ακούστηκαν
Πολλά έχουν ακουστεί από το πρωί για την πρόταση του οίκου Gucci να χρησιμοποιήσει τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την πραγματοποίηση επίδειξης υψηλής μόδας, ενώ με αφορμή το συμβάν η δημιουργική συζήτηση για το τι μπορεί και τι όχι να χρησιμοποιηθεί για την έμμεση προβολή της χώρας μέσω των εμβληματικών της μνημείων επεκτάθηκε σε πολλά επίπεδα.

Νωρίτερα ο οίκος Gucci μέσα από επίσημη ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε πως έκανε σχετικές συζητήσεις με φορείς στη χώρα μας, αλλά παράλληλα διαψεύδει τις πληροφορίες περί πρότασης εκατομμυρίων ευρώ για το fashion show στον Παρθενώνα.

 

H ανακοίνωση της Gucci γράφει χαρακτηριστικά:

 

«Επιβεβαιώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης πολιτιστικής συνεργασίας. Αυτό το είδος της πρωτοβουλίας δεν είναι νέο για μας. Τα τελευταία χρόνια η Gucci έχει καθιερώσει τέτοιες πολιτιστικές συνεργασίες με το Palazzo Strozzi στην Φλωρεντία, το Μουσείο Mingshen στη Σαγκάη, το Chatsworth House στην Αγγλία και το LACMA στο Λος Αντζελες. Οι εικασίες σχετικά με την υποτιθέμενη οικονομική πρόταση, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως λανθασμένες και δεν έχουν καμία επιβεβαίωση από εμάς».

 

Ωστόσο, τα ποσά που ανεγράφησαν είναι ακριβή, σύμφωνα με την επιστολή που κατατέθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και οι εκπρόσωποι είχαν ζητήσει να διαβαστεί, όπως και έγινε. Εκεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, γινόταν αναφορά τόσο στην πρόθεση για χορηγία 2 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος πενταετίας, όπως και για τα 30 εκατομμύρια που θα δαπανούνταν για τη διαφήμιση της καμπάνιας. 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:16 - 15 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.