ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέοι βανδαλισμοί- Ζημιές μεγάλου κόστους στις συγκοινωνίες

22:45 - 16 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Νέοι βανδαλισμοί- Ζημιές μεγάλου κόστους στις συγκοινωνίες
Νέοι βανδαλισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Γαλάτσι, με αγνώστους να εισβάλλουν σε λεωφορείο και να αφαιρούν ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων.

Ας σημειωθεί ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν καταγραφεί περισσότερες από 100 καταστροφές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ Απόστολο Ραφτόπουλο. Αντιεξουσιαστές τον τελευταίο χρόνο έχουν κάψει 5 τρόλεϊ και 2 λεωφορεία, έχουν καταστραφεί 80 ακυρωτικά μηχανήματα - νέου και παλαιού τύπου από επιθέσεις, ενώ 500 είναι εκτός λειτουργίας πολλά εξ αυτών από δολιοφθορά.

 

Ο κ. Ραφτόπουλος έκανε λόγο για ένα αναρχοκρατούμενο κράτος, όπου δεν υπάρχει καμία ασφάλεια ούτε για τον πολίτη, ούτε τον επιβάτη, ούτε τον οδηγό.

 

Ενδεικτικό είναι πως το κόστος ενός και μόνο ακυρωτικού μηχανήματος σε τρόλεϊ ή λεωφορείο, ανέρχεται στα 1.100 ευρώ, ενώ για τις περιπτώσεις των ακυρωτικών στις μπάρες των σταθμών, το κόστος είναι ακόμη υψηλότερο.

 

Πάντως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, χαρακτήρισε «μεμονωμένες περιπτώσεις» τους βανδαλισμούς ακυρωτικών μηχανημάτων, εκτιμώντας πως «δεν υπάρχει ανομία».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:43 - 16 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.