ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

XAA: Αναζητά κατεύθυνση μέσα από τις διαπραγματεύσεις

11:23 - 20 Φεβ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά ενισχύθηκε κατά 1,60% την Παρασκευή, με υψηλό τον όγκο συναλλαγών. Η Eurobank (+6,19%), η ΔΕΗ (+4,30%) και τα Jumbo(+4,28%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απόδοση, ενώ ο όμιλος Folli-Follie (-1,01%), η Lamda Development (-2,01%) και η Ελλάκτωρ (-2,63%) ήταν οι μετοχές με την μεγαλύτερη απώλεια.

 

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά €23,4εκατομ. σε €51,1 εκατομ. με την υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα στην Motor oil (€6,5 εκατομ), στην Alpha Bank ( €6,1εκατομ) και στον ΟΤΕ (€5,7 εκατομ).

Η αγορά αναμένεται να κινηθεί υψηλότερα,καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι μια συμφωνία για τη 2η αξιολόγηση είναι εφικτή ακόμα και σήμερα.

Πολιτικά νέα

Το Eurogroup,  θα πραγματοπoιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες στις 15:00. Σύμφωνα με το σχέδιο ημερήσιας διάταξης για την Ελλάδα, το Eurogroup θα προβεί σε απολογισμό της τρέχουσας εφαρμογής του προγράμματος στην Ελλάδα.

 

Οι διαδικασίες επανεξέτασης διεξάγονται από τα μέλη της Κομισιόν, την ΕΚΤ, τον ESM,και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το Eurogroup θα προβεί σε απολογισμό της προόδου όσον αφορά τη 2η αναθεώρηση του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με μέλη της ΕΕ, δεν  θα πρέπει να αναμένεται καμία καλή συμφωνία σήμερα. Στην καλύτερη περίπτωση, το Eurogroup αναμένεται να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα, ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Ø  Η Γερμανίδα καγκελάριος και το ΔΝΤ θα συναντηθούν στο Βερολίνο την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ημερήσια διάταξη μπορεί να περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Ø  Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομιών δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει προβλήματα αν εφαρμόσει τις συμφωνηθέντες μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν έκανε απειλές για Grexit. Ο κος Σόιμπλε δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ότι αναμένει το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Ø  Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι το ταμείο θα συνεισφέρει ως €5 δις στο 3ο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η θέση του Ταμείου είναι γνωστή και δεν έχει αλλάξει.

Ø  Ο επικεφαλής του EWG κος Wieser  δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ότι τα θεσμικά όργανα μπορούν να επιστρέψουν στην Αθήνα εάν μια προκαταρκτική συμφωνία  σχετικά με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης μετά το 2018 μπορεί να επιτευχθεί στο σημερινό Eurogroup.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.