ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα: Βάζει “μπροστά” για το χρηματιστήριο Ενέργειας

10:58 - 22 Φεβ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Άνοδος 1,43% για το ΓΔ χθες μετά από τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Δευτέρας. Κέρδη 4,02% για τον ΟΠΑΠ, κέρδη 3,44% για τον ΟΤΕ και 3,38% για την ΕΤΕ. Στον αντίποδα, απώλειες 0,38% για την Grivalia, 1,09% για την Alpha Bank και 2,23% για τη Βιοχάλκο. Ο όγκος συναλλαγών έφτασε στα €66,7 εκατ. με το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην Alpha Bank, την ΕΤΕ και την Πειραιώς. Ο ΓΔ αναμένεται να συνεχίει ανοδικά, επηρεασμένος και από το θετικό διεθνές κλίμα.

Μακροοικονομία - Πολιτική

  • Merkel και Lagarde έχουν συνάντηση στο Βερολίνο σήμερα, όπου σύμφωνα και με τα διεθνή Μέσα, αναμένεται να συμφωνήσουν και για την Ελλάδα.

  • Σύμφωνα με τον Dijssebloem, είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης το πως θα αξιοποιήσει τη ρευστότητα που θα προκύψει από τη διαδικασία προσαρμογής και το πλεόνασμα που θα φέρει.

  • Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε χθες ότι τα νέα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ελληνική οικονομία, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό και στα εργασιακά, είναι δύσκολο να υιοθετηθούν με την παρούσα πολιτική συγκυρία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αργότερα.

  • Ο Regling εκλέχθηκε εκ νέου Πρόεδρος του ESM για δεύτερη και τελευταία πενταετία. Η νέα θητεία, ξεκινάει στις 8 Οκτωβρίου 2017.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, η Ελλάδα αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το χρηματιστήριο Ενέργειας, το οποίο θα βοηθήσει στη μεταρρύθμιση του κλάδου ενέργειας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.