ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΕ: Σε ισχύ συμφωνία για μείωση της γραφειοκρατίας

16:53 - 22 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
ΠΟΕ: Σε ισχύ συμφωνία για μείωση της γραφειοκρατίας
Σε ισχύ τέθηκε σήμερα η συμφωνία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εναρμόνιση των συνοριακών ελέγχων, ενώ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την παγκόσμια οικονομία κατά 0,5% έως το 2030, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού διευθυντή του ΠΟΕ Ρομπέρτο Αζεβέντο.

«Η συμφωνία διευκόλυνσης εμπορίου είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου εμπορίου αυτόν τον αιώνα», δήλωσε ο Αζεβέντο σε συνέντευξη Τύπου.

 

Το κόστος για το εμπόριο αναμένεται να μειωθεί κατά 14,3% κατά μέσο όρο και κατά πολύ περισσότερο σε φτωχότερες χώρες, ενισχύοντας το παγκόσμιο εμπόριο κατά 2,7% έως το 2030.

 

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ αναφέρθηκε και στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως δεν έχει ακόμα μιλήσει για το θέμα του εμπορίου με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΠΟΕ θα είναι σε θέση να διαχειριστεί την οποιαδήποτε νέα αμερικανική εμπορική πολιτική.

 

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα άλλα μέλη του ΠΟΕ θα ήθελαν να εμπλακούν με εποικοδομητικό τρόπο στην προσπάθεια να βρεθεί μια πορεία προς τα εμπρός, όπως κάναμε εμείς πάντα», δήλωσε ο Αζεβέντο στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε κάτι που είναι μη διαχειρίσιμο διότι οι διαφορετικές απόψεις και οι διαφορετικές γνώμες είναι μέρος της δουλειάς μας σε καθημερινή βάση».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:58 - 22 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.