ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο της Σαντορίνης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

17:00 - 28 Φεβ 2017 | Ειδήσεις
Την άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο της Σαντορίνης καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Για τρομερά κενά αλλά και ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης μιλά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, εργάζονται μόνο δύο γιατροί του ΕΣΥ που προέρχονται από το κέντρο Υγείας. Η παθολογική κλινική δεν υφίσταται ενώ υπάρχουν μόνο δύο καρδιολόγοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζει: «Εργάζεται ένας αναισθησιολόγος που προσλήφθηκε από την ΑΕΜΥ Α.Ε. Υπέβαλε παραίτηση εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν στο χειρουργείο. Φοβήθηκε ότι θα βρει τον μπελά του. Έπεσαν πάνω του όλοι και τον μετέπεισαν προσωρινά. Εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών που επικρατούν στο χειρουργικό τομέα οδηγούνται σε παραίτηση οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι. Δεν είναι υπουργοί σαν τον κ. Πολάκη. Το Νοσοκομείο συνεχίζει να κάνει μικροχειρουργεία. Όλοι οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά αεροδιακομίζονται».

 

Εκτός αυτού, δεν υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο, αλλά ούτε νεφρολόγος. Οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου αναγκάζονται να μετακομίζουν στην Αθήνα, να ταλαιπωρούνται με μεγάλα ταξίδια για αιμοκάθαρση, να χάνουν αιμοκαθάρσεις σε περίπτωση κακοκαιρίας, με σοβαρό κίνδυνο της ζωής τους από τις επιπλοκές της νόσου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.