ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hedge Fund: Οι οδηγοί του ράλι μετά την εκλογή Trump - Billions στις τράπεζες

15:28 - 01 Μαρ 2017 | Aγορές

Πριν από λίγες ημέρες, τα μεγαλύτερα hedge funds του πλανήτη, δημοσίευσαν τις πιο πρόσφατες τοποθετήσεις τους και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε αν υπάρχουν αλλαγές και αν ναι ποιοι κλάδοι ευνοούνται και ποιοι δεν είναι πλέον οι αγαπημένοι για τα golden boys της Wall Street.

Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι όλοι οι μεγάλοι fund managers τοποθετήθηκαν σε μετοχές στις εβδομάδες που ακολούθησαν την εκλογή του Trump, με κατακόρυφη αύξηση της συμμετοχής τους στις τράπεζες και με μείωση των τοποθετήσεων στον κλάδο της τεχνολογίας, ο οποίος ήταν και ο πιο hot των περασμένων ετών.

01 03 17 hf

Τα περισσότερα κεφάλαια έβαλε το Lone Pine Capital του Stephen Mandel με τοποθετήσεις ύψους $493 εκατ. στην PayPal, $491 εκατ. στην PNC Financial Services και $479 εκατ. στη Bank of America.

Ακολούθησε ο Dan Loeb και το Third Point Capital το οποίο απέκτησε μεγάλες συμμετοχές σε τράπεζες και μόνο, μεταξύ των οποίων και οι: JP Morgan, Bank of America και Goldman Sachs, με τοποθετήσεις συνολικής αξίας $935 εκατ.

Η Blue Ridge επένδυσε $308 εκατ. στη Bank Of America, $39 εκατ. στη Goldman Sachs, $85 εκατ. στη Citigroup και $306 εκατ. στη Wells Fargo. Η Lansdowne Capital απέκτησε $673 εκατ. στη Bank of America και $235 εκατ. στη JP Morgan.

Οι αγορές τραπεζικών μετοχών συνεχίστηκαν από σχεδόν όλα τα γνωστά και λιγότερο γνωστά hedge funds. Η Pointstate αγόρασε $100 εκατ. στη Citigroup, $185 εκατ. στη Bank of America, $82 εκατ. στη Morgan Stanley και $226 εκατ. στη Wells Fargo.

Στον κλάδο της τεχνολογίας, τα Viking Global και Point72 προχώρησαν σε επιθετικές πωλήσεις στις μετοχές: Amazon, Apple και Facebook. Συγκεκριμένα, $1,4 δισ. πωλήσεις σε Apple και Amazon από τα δυο funds και $500 εκατ. στο Facebook.

Την ίδια στιγμή, ο Warren Buffett, αποφάσισε να επενδύσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στον κλάδο τεχνολογίας και στην Apple, για την οποία ξόδεψε $17 δισ. και έκανε τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή στο χαρτοφυλάκιό του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.