ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξιχνιάστηκε απάτη με bitcoins στο διαδίκτυο

12:33 - 02 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Εξιχνιάστηκε απάτη με bitcoins στο διαδίκτυο
Υπόθεση διαδικτυακής απάτης που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συναλλαγών σε Ανταλλακτήριο Εικονικών - Ψηφιακών Νομισμάτων (Bitcoin) εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχηματίστηκε δε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της απάτης με υπολογιστή.

 

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα προκύπτει η εμπλοκή τριών αλλοδαπών νομικών προσώπων, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή και άλλων αλλοδαπών ατόμων και εταιρειών.

 

Προηγήθηκαν καταγγελίες ημεδαπών που έπεσαν θύματα απάτης και συκοφαντικής δυσφήμησης από άγνωστους δράστες, οι οποίοι παρεμβάλλονταν κατά τη διάρκεια συναλλαγών - αγοραπωλησιών ψηφιακών εικονικών νομισμάτων «Bitcoin» σε διαδικτυακό Ανταλλακτήριο - Ιστοσελίδα Ψηφιακών - Εικονικών Νομισμάτων που εδρεύει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τα καταγγελλόμενα αφού υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τις αρμόδιες αλλοδαπές αρχές, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των αγνώστων δραστών που παρεμβλήθηκαν της διαδικασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.