ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Barclays: Πλάγια κίνηση με την επερχόμενη αύξηση να είναι προεξοφλημένη

13:21 - 08 Μαρ 2017 | Aγορές

Σύμφωνα με τη Barclays, υπάρχουν περιορισμένες πιθανότητες για μια συνέχεια της ανοδικής κίνησης του USD αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αγορές έχουν προεξοφλήσει σε σημαντικό βαθμό αυτό το ενδεχόμενο.

Τα Fed Fund Rates, δίνουν πιθανότητα 90% για μια αύξηση επιτοκίων την επόμενη εβδομάδα κατά 0,25%, ενώ για το υπόλοιπο του 2017, αναμένουν και άλλες δυο αυξήσεις ύψους 0,65%. Η Barclays θεωρεί ότι οι εκτιμήσεις αυτές είναι φυσιολογικές.

Ως εκ τούτου, η Barclays εκτιμά ότι το USD θα μπορούσε να συνεχίσει να κινείται εντός του εύρους που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Περισσότερο σημαντικές είναι οι εκτιμήσεις για την εμπορική πολιτική που αναμένεται ότι θα εφαρμόσει ο Trump. Ωστόσο αν και η ρητορική για δασμούς έχει σχεδόν εξαφανιστεί, η επιβολή κάποιου είδους φόρου δε μπορεί να αποκλειστεί.

Ακόμα και σε αυτό όμως, υπάρχει διαφωνία μεταξύ υψηλόβαθμων συμβούλων του Trump, με τον Wilur Ross να είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής. Ο Ross εκτιμά ότι η ενέργεια αυτή θα πρέπει να υιοθετηθεί άμεσα καθώς η μεταβλητότητα στο Forex θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον από την έλλειψη εφαρμογής πολιτικών.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.