ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Οι απόψεις των επενδυτικών τραπεζών για τη χθεσινή αύξηση

12:56 - 16 Μαρ 2017 | Aγορές

Το γενικότερο μήνυμα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Fed ήταν ότι οι εκτιμήσεις για τρεις αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2017, παρέμειναν αμετάβλητες. Ωστόσο, η Fed δεν υπήρξε περισσότερο hawkish σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με τη Danske, η Fed αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε δυο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων για φέτος, μια τον Ιούλιο και μια το Δεκέμβριο, ενώ για το 2018 αναμένει άλλες 3 ή και 4 αυξήσεις.

Η χθεσινή ανακοίνωση βρήκε την ισοτιμία EURUSD να αντιδρά έντονα ανοδικά με αποτέλεσμα οι βραχυπρόθεσμες τεχνικές ενδείξεις που παρακολουθεί η Danske να έχουν “γυρίσει” bullish πλέον. Ο βασικός στόχος είναι στα 1,0850 όπου υπάρχει και η αντίσταση της πλάγιας τάσης.

Ωστόσο, αυτή η βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση είναι η αρχή μιας μεγαλύτερης σύμφωνα με την Danske Bank η οποία θεωρεί ότι στους επόμενους 12 μήνες η ισοτιμία θα βρεθεί στο 1,1200.

Barclays

Η χθεσινή αύξηση των επιτοκίων δε συνεπάγεται ότι θα υπάρξει ταχύτερη αύξηση εντός του 2017. Σύμφωνα με τη Barclays, η αύξηση ήταν αποτέλεσμα των καλύτερων μακροοικονομικών στοιχείων και όχι μιας αλλαγής στάσης της Fed προκειμένου να περάσει και πάλι μπροστά από την καμπύλη.

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει η βασική παράμετρος της Fed σχετικά με τις αυξήσεις επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.