ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑΑ: Προσπάθεια επανάκαμψης με βοήθεια από την Ευρώπη

13:15 - 16 Μαρ 2017 | Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μια προσπάθεια επανάκτησης του «χαμένου εδάφους» που απώλεσε το προηγούμενο διήμερο, επιδίδεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. το οποίο με μια μικρή χείρα βοηθείας από το καλό κλίμα που κυριαρχεί στις ευρωαγορές, παρουσιάζει ανοδικές τάσεις κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης στις 11.20 καταγράφει κέρδη 0,40% στις 635,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,9 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,70% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.701,05 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 2,14% στις 737,17 μονάδες.

Παράλληλα, όπως προαναφέραμε, με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να εκφράζουν την ανακούφισή τους από το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών, οι οποίες θεωρήθηκαν από τους Ευρωπαίους ως ένα στοίχημα κατά του λαϊκισμού, αφού οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πολύ αυξημένα τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος του Geert Wilders.

Σύμφωνα με την Merit, το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία ενδυναμώνει την συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα εκληφθεί θετικά από τους επενδυτές. Δεδομένου ότι τηρείται σιγή ιχθύος από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, η αγορά δεν αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τις 620-625 μονάδες προς το παρόν εκτός και αν οι εξελίξεις ορίσουν διαφορετικά. Για σήμερα, ένα καλό κλίμα στην Ευρώπη ενδεχομένως να μας ευνοήσει.

Στο ταμπλό τώρα, ο τραπεζικός κλάδος ανακάμπτει σήμερα, με την Πειραιώς να ενισχύεται κατά 3,14%, τη Eurobank να είναι στο +2,17%, την Εθνική στο +2,10% και την Alpha Bank στο +1,85%. Κέρδη 2,34% και για τη Βιοχαλκο, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, ΜΕΤΚΑ, Folli Follie, ΔΕΗ και ΕΧΑΕ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Τιτάν, ενώ αντίθετα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Aegean, ΕΕΕ και Λάμδα. Στο -1,03% βρίσκεται η Jumbo.

Πηγή:reporter.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.