ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλοι μαζί και η Αθήνα μόνη στα «γενέθλια» της Ένωσης

09:44 - 22 Μαρ 2017 | Ειδήσεις
Όλοι μαζί και η Αθήνα μόνη στα «γενέθλια» της Ένωσης
Σε καθεστώς απομόνωσης τίθεται με δική της πρωτοβουλία η ελληνική κυβέρνηση, καθώς εν όψει της επετειακής Συνόδου της Ρώμης το Σαββατο έχει προς το παρον αρνηθεί να υπογράψει την κοινή διακήρυξη για τα εξηντάχρονα της Ένωσης.

Η ελληνική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις εν όψει της Συνόδου εξέφρασε τις ενστάσεις της, ζητώντας να περιληφθεί στο κείμενο αναφορά στο ευρωπαϊκό εργασιακό κεκτημένο, προφασιζόμενη τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματέυσεων για την αξιολόγηση. 

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πιηγές στην Αθήνα, «η ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτών ακριβώς των προπαρασκευαστικών συζητήσεων εν όψει τις Επετειακής Συνόδου τόνισε εκτός των άλλων την ανάγκη η Διακήρυξη της Ρώμης να εμπλουτισθεί έτσι ώστε να αναδεικνύει τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την προστασία των εργαζομένων».

 

Κατά το Μέγαρο Μαξίμου δε, «η ελληνική πρόταση άλλωστε σηματοδοτεί την ανάγκη για διαρκή μέριμνα της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». 

 

Υπό τις συνθήκες αυτές και με το αδιέξοδο να συνεχίζεται στις Βρυξέλλες κατά τις διπραγματεύσεις με τους θεσμούς, η ατμόσφαιρα για την Ελλάδα βαραίνει ακόμη περισσότερο. Παραμένει άγνωστο αν στις ημέρες που απομένουν υπάρχει περιθώριο αποκατάστασης του κλίματος, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να καλλιεργεί και πάλι μία ιδιότυπη ατμόσφαιρα σύγκρουσης με την Ένωση. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.