ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις: Προσφέρει ευκαιρίες η αναδυόμενη Ευρώπη;

14:56 - 31 Μαρ 2017 | Aγορές

Σε ένα περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων και με τις μετοχές στις μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές να βρίσκονται σε ασταμάτητη άνοδο, οι επενδυτές θα πρέπει να αναζητήσουν και αλλού επενδυτικές ευκαιρίες.

Μερικές από τις ευκαιρίες αυτές εντοπίζονται στην Ευρώπη. Τόσο την κεντρική όσο και τις χώρες τις αναδυόμενης Ευρώπης, με τις αποδόσεις να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές ενώ πολύ θετικά στοιχεία υπάρχουν και για τις οικονομίες των χωρών αυτών.

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί παράγοντες που κάνουν τις χώρες της αναδυόμενης Ευρώπης να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για επενδύσεις.

1. Ο δείκτης PMI μεταποίησης βρίσκεται σε υψηλά έξι ετών

Για το Μάρτιο, ο δείκτης PMI μεταποίησης βρέθηκε στο 56,7 και αυτή ήταν η υψηλότερη ένδειξη από τον Απρίλιο του 2011.

31 03 17 pmi

2. Το επενδυτικό συναίσθημα παραμένει πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο

Για το Φεβρουάριο, ο δείκτης οικονομικού συναισθήματος (ESI), ο οποίος μετρά την εμπιστοσύνη των επενδυτών στους κλάδους της βιομηχανίας, των υπηρεσιών, της κατανάλωσης, των λιανικών πωλήσεων και των κατασκευών, βρέθηκε στο 108 που είναι πάνω από το μέσο όρο των τελευταίων 26 ετών.

3. Η μεταποίηση στις χώρες της αναδυόμενης Ευρώπης καλπάζει

Όταν η Δυτική Ευρώπη πηγαίνει καλά, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πηγαίνουν ακόμα καλύτερα καθώς εξάγουν προς της χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Η Ουγγαρία ηγείται της εκκωφαντικής αύξησης της παραγωγής καθώς έχει αποτελέσει πόλο έλξης κορυφαίων πολυεθνικών όπως οι: Mercedes, GM, Audi, Bosch, Lego και Nestle μεταξύ άλλων πασίγνωστων κολοσσών.

31 03 17 emereu

4. Οι αποτιμήσεις είναι φθηνότερες

Οι ευρωπαϊκές μετοχές είναι φθηνότερες από τις αμερικανικές με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί ιδιαίτερο δέλεαρ για πολλούς επενδυτές.

31 03 17 valuations

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.