ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γουάν: Ελάχιστες κεντρικές τράπεζες το έχουν στα αποθεματικά τους

11:54 - 04 Απρ 2017 | Aγορές

Η είσοδος του κινεζικού γουάν στο καλάθι νομισμάτων του ΔΝΤ (SDR) στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2016, δε σημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες θα ένοιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια και θα συμπεριελάμβαναν το νόμισμα στα αποθεματικά τους.

Η τελευταία ανάλυση από το ΔΝΤ, δείχνει ότι στο τέλος του 2016, η συνολική αξία των γουάν που βρίσκονταν στα αποθεματικά των κεντρικών τραπεζών, ήταν $84,5 δισ. Η συγκεκριμένη ανάλυση ήταν η πρώτη η οποία είχε αναφορά και στο γουάν, το οποίο για πρώτη φορά δε συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία “άλλα νομίσματα”. Το γουάν αποτελεί λίγο περισσότερο από 1,0% νόμισμα στα αποθεματικά των κεντρικών τραπεζών.

Η Κίνα δημοσίευσε για πρώτη φορά τη διάρθρωση των αποθεματικών της και σε αυτό φάνηκε ότι υπήρξε μείωση κατά $1,21 τρισ. στο δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα της PBoC. αν και δεν έχει υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για το νόμισμα το οποίο πήρε τη θέση του USD, αναλυτές σημειώνουν ότι μεγάλος νικητής ήταν το EUR.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η μείωση της στερλίνας κυρίως λόγω των εξελίξεων με το Brexit και η άνοδος του γουάν σε μεγαλύτερο ποσοστό από το CHF.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.