ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: Μπορεί να φτάσει και στα $70 το 2017

14:34 - 04 Απρ 2017 | Aγορές

Οι τιμές πετρελαίου ετοιμάζονται να βρεθούν στα $70 εντός του 2017, σύμφωνα με τον Pierre Andurand, έναν από τους κορυφαίους fund managers στον κλάδο ενέργειας.

Η πλειοψηφία των αναλυτών ωστόσο, τοποθετεί το πετρέλαιο στα $55 για το 2017 και στα $60 για τα επόμενα 2 ή και 3 χρόνια. Ο Andurand τονίζει ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να κινηθεί προς τα $70. Η αγορά πετρελαίου θα “γυρίσει” σε σταθερό backwardation προς το καλοκαίρι και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα με τον Andurand, οι αμερικανικές εταιρίες shale gas έχουν αντισταθμίσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους και ως εκ τούτου η βελτίωση των θεμελιωδών στοιχείων δεν έχει αποτιμηθεί πλήρως στις τιμές.

Σχετικά με τη μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, ο Andurand τονίζει ότι μια επέκταση για ακόμα έξι μήνες, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το επίπεδο των τιμών τη στιγμή των διαπραγματεύσεων, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, τιμές πάνω από τα $65 θα ακυρώσουν τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου είναι βέβαιη καθώς όλοι βλέπουν ότι υπάρχει μείωση των αποθεμάτων γεγονός που σημαίνει ότι η μείωση της παραγωγής έχει φέρει αποτελέσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.