ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AUDNZD: Μπορεί να αποτελέσει ένα μακροπρόθεσμο trade;

14:27 - 07 Απρ 2017 | Aγορές

Το AUDNZD αποτελεί ένα δύσκολο ζεύγος για τους επενδυτές καθώς αναφέρεται στο cross δυο από τα πλέον δύσκολα νομίσματα για να κάνει trade κάποιος επενδυτής. Ωστόσο, όπως κάθε νόμισμα έτσι και αυτό έχει τη χρησιμότητά του αλλά και τη σπουδαιότητά του. Το ζεύγος αποτελεί μια αντανάκλαση δυο οικονομιών, των κύκλων τους, των προσδοκιών τους, μια αντανάκλαση του κλάδου εμπορευμάτων και της παγκόσμιας οικονομίας. Από μακροπρόθεσμης τεχνικής σκοπιάς, έχει βρεθεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, από τα οποία τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει μια σημαντική ανοδική κίνηση.

07 04 17 audnzdmonthly

Με την ισοτιμία να παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους macro investors, αλλά και με την πιθανή διορθωτική κίνηση να προσφέρεται για νέες τοποθετήσεις από traders οι οποίοι δεν ακολούθησαν το πρώτο ανοδικό κύμα, έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε τι προκάλεσε αυτή την ανοδική αντίδραση και αν οι συνθήκες αυτές θα μπορούσαν να στηρίξουν μια κίνηση προς ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Ένας από τους βασικούς λόγους έχει να κάνει με το γεγονός ότι η αυστραλιανή οικονομία δείχνει σε πολύ καλύτερη θέση από την αντίστοιχη της Νέας Ζηλανδίας, παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια φούσκα στην αγορά κατοικίας. Έχοντας αυτό κατά νου, η πρόσφατη άνοδος είναι εμφανές ότι δεν αποτυπώνει πλήρως την οικονομική υπεροχή της Αυστραλίας.

Τα δυο αυτά νομίσματα έχουν σημαντική συσχέτιση με το εμπορικό ισοζύγιο. Η άνοδος των τιμών των μετάλλων, ευνοεί σημαντικά την Αυστραλία καθώς οι εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος, έχουν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο. Από την άλλη, στη Νέα Ζηλανδία, οι τιμές της γάλακτος δείχνουν να έχουν διαμορφώσει πυθμένα μετά από αρκετά χρόνια απωλειών και αυτό βραχυπρόθεσμα θα μπορούσε να “φρενάρει” την άνοδο του AUDNZD.

07 04 17 audcomm

Η Νέα Ζηλανδία είχε καλύτερη ανταπόκριση στη νομισματική στήριξη της RBNZ καθώς υπήρξε αύξηση της ανάπτυξης και άνοδος του πληθωρισμού. Βέβαια αντιμετώπισε και την καταστροφή στο Christchurch, το οποίο χρειάστηκε ανοικοδόμηση. Απεναντίας, η Αυστραλία εμφανίζει στασιμότητα στον πληθωρισμό, ενώ και η ανάπτυξη έχει περιοριστεί λόγω της πτώσης των τιμών των εμπορευμάτων, αλλά και λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος, η Κίνα.

Στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, η RBNZ είναι περισσότερο hawkish από την RBA, με την τελευταία να αναμένεται να σκληρύνει και αυτή τη νομισματική της στάση, όσο οι τιμές των εμπορευμάτων κινούνται ανοδικά. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές, αργά ή γρήγορα, θα σπεύσουν να προεξοφλήσουν αυτή την εξέλιξη δίνοντας ώθηση στο AUDNZD.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.