ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία και Ιράν προειδοποιούν τις ΗΠΑ - Αυξάνεται η ένταση

09:52 - 10 Απρ 2017 | Aγορές

Διστακτικό ξεκίνημα για την εβδομάδα καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίστηκαν με τη Ρωσία και το Ιράν, να προειδοποιούν την Αμερική ότι θα υπάρξει αντίδραση αν οι “κόκκινες” γραμμές για τη Συρία, παραβιαστούν και πάλι. Από την άλλη πλευρά, ο Trump βλέπει τη δημοτικότητά του να αυξάνεται σημαντικά από τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρισκόταν, επιβεβαιώνοντας ότι οι πόλεμοι χρησιμοποιούνται προς όφελος της δημοτικότητας των Αμερικανών Προέδρων. Ωστόσο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε προς τα που θα κινηθεί το γεωπολιτικό βάρος των ΗΠΑ και ποιες συμμαχίες θα αναζητήσει. Το USD συνεχίζει να ενισχύεται ενώ σε ανοδική τροχιά παραμένει και το πετρέλαιο το οποίο αναμένεται να ευνοηθεί σημαντικά στην περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

  • Ο Mersch της ΕΚΤ, δήλωσε ότι οι εξαιρετικά χαλαρές νομισματικές συνθήκες, δε διατηρούνται για πάντα.

  • Επιβεβαίωση της αξιολόγησης “ΑΑ” της Γαλλίας από την S&P.

  • Η Κίνα αναμένεται να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία της για τους παραγωγούς αλουμινίου καθώς πρόκειται για μια διαδικασία ιδιαίτερα ρυπογόνα.

  • ΟΙ ΗΠΑ συνεχίζουν επιθετικά όχι μόνο στη Συρία αλλά όπως φαίνεται ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση και στη Βόρεια Κορέα.

Ανάλυση αγορών

Χρυσός - Άνοιγμα: 1.251 Υψηλό: 1.270 Χαμηλό: 1.250 Κλείσιμο: 1.254

10 04 17gold Το πολύτιμο μέταλλο επιχείρησε να κινηθεί πάνω από την αντίσταση στα $1.257 αλλά το τελικό κλείσιμο ήταν απογοητευτικό. Οι αγοραστές έχουν δυο σημαντικές στηρίξεις. Η μια είναι η αύξηση της γεωπολιτικής έντασης και η άλλη τα σταθερά αρνητικά πραγματικά επιτόκια. Ως εκ τούτου, αναμένουμε συνέχεια της προσπάθειες για υψηλότερα επίπεδα με το στόχο να είναι μια νέα άνοδος πάνω από τα $1.300. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν θετικές και αυτό αποτελεί μια σημαντική στήριξη για το χρυσό. Αν το δολάριο καταφέρει να κινηθεί προς χαμηλότερα επίπεδα, τότε αναμένουμε να υπάρξει αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και έντονη ανοδική κίνηση.

Στηρίξεις              Αντιστάσεις

1.250                    1.261
1.233                    1.272
1.220                    1.285
1.205                    1.300

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.