ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωπολιτικά και τρομοκρατία, οι δυο μεγάλες απειλές για τις αγορές

09:45 - 12 Απρ 2017 | Aγορές

Το κλίμα φόβου αυξάνεται διαρκώς στις αγορές καθώς παράλληλα με τη γεωπολιτική ένταση μεταξύ Αμερικής, Συρίας και πιθανόν Βόρειας Κορέας, υπάρχει και το μέτωπο της τρομοκρατίας με μια ακόμα επίθεση να πραγματοποιείται χθες στη Γερμανία, μετά από το παραλίγο θεαματικό χτύπημα εναντίον της Ντόρτμουντ. Όλα αυτά οδηγούν σε άνοδο του χρυσού και του γεν, καθώς οι επενδυτές αναζητούν εναγωνίως τοποθετήσεις σε ασφαλή καταφύγια. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σκηνικό, αλλά για την ώρα οι αγορές μετοχών συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι παρά τη χθεσινή εντυπωσιακή ενδοσυνεδριακή άνοδο του VIX, οι μετοχές είχαν καταφέρει να μη σημειώσουν έντονες απώλειες.

  • Σημαντική η σημερινή ανακοίνωση των αμερικανικών αποθεμάτων, για την κίνηση του πετρελαίου.

  • Σύμφωνα με τον Kuroda της BoJ, οι παρεμβάσεις δεν έχουν στόχο κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο για την ισοτιμία.

  • Αύξηση του επιπέδου συναγερμού στη Γερμανία μετά από την τρομοκρατική επίθεση στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ντόρτμουντ.

  • Ο Williams της Fed, δήλωσε ότι η Fed θα πρέπει να σταματήσει μεγάλο μέρος της επανεπένδυσης των ομολόγων και να μειώσει τον ισολογισμό της.

  • Ο Trump εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις στον κλάδο υγείας και στο φορολογικό, θα ολοκληρωθούν φέτος.

Ανάλυση αγοράς

USDJPY - Άνοιγμα: 110,91 Υψηλό: 110,92 Χαμηλό: 109,59 Κλείσιμο: 109,59

12 04 17 usdjpy Η ισοτιμία παραμένει εντός μεσοπρόθεσμου πτωτικού καναλιού και η χθεσινή διάσπαση της βραχυπρόθεσμης πλάγιας τάσης, ανοίγει το δρόμο για τη δοκιμασία της στήριξης στα 108,65. Τόσο οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. όσο και άλλες ενδείξεις τις οποίες παρακολουθούμε, συγκλίνουν στο ότι οι πωλήσεις θα συνεχιστούν, ιδιαίτερα καθώς οι επενδυτές θα αναζητήσουν λύσεις ασφάλειας λόγω και της αργίας που θα ακολουθήσει για το Πάσχα. Θεωρούμε ότι οι πωλήσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και ότι οι πωλητές έχουν μικρό κίνδυνο για τις θέσεις τους.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

109,30                  110,10
109,00                  110,90
108,65                  111,25
108,40                  111,50

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.