ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Real estate: Ισχυρή αύξηση των επενδύσεων από Ιάπωνες επενδυτές

15:27 - 12 Απρ 2017 | Aγορές

Οι Ιάπωνες επενδυτές αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη χρηματοδότηση projects από τους κλάδους του real estate και των υποδομών, παγκοσμίως, σύμφωνα με ανάλυση της AMP Capital.

Με τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια να ανέρχονται στα $4,4 τρισ. το ιαπωνικό επενδυτικό περιβάλλον βιώνει μια μεταστροφή και συνιστά μια υπολογίσιμη ροή επενδυτικών κεφαλαίων για επενδύσεις σε real estate, ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της AMP Capital, Toshiaki Yamashita: “τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ιαπωνικής αγοράς έχουν επηρεάσει σημαντικά το επενδυτικό συναίσθημα και την επενδυτική συμπεριφορά, καθώς λίγες ακόμα χώρες έχουν αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά μεγάλη χρονική περίοδο χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλών επιτοκίων”.

Οι Ιάπωνες επενδυτές, τόσο οι ιδιώτες όσο και οι θεσμικοί, είναι συντηρητικοί με πάνω από το 50% των αποταμιεύσεών τους να βρίσκεται σε τραπεζικές καταθέσεις και μόλις το 5% σε επενδυτικά προϊόντα. Η σύσταση αυτή αναμένεται να αλλάξει, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους επενδυτές να στραφούν από τις χαμηλών αποδόσεων τοποθετήσεις, σε επενδύσεις υψηλότερων αποδόσεων και υψηλότερου ρίσκου.

Οι θεσμικοί επενδυτές της Ιαπωνίας, αποτελούνται από συνταξιοδοτικά ταμείο επιχειρήσεων, κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία και χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς και η αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων αποτελεί μια σημαντική πρόκληση.

Ο κλάδος του real estate είναι αυτός που αναμένεται να ευνοηθεί περισσότερο από τη δίψα των ιαπωνικών κεφαλαίων για αποδόσεις. Επιπλέον, σημαντική ώθηση αναμένεται να λάβει και ο κλάδος των υποδομών.

Η ζήτηση των Ιαπώνων για αγορές real estate παραμένει αυξημένη και αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Πρώτη αγορά στις προτιμήσεις τους είναι η αμερικανική καθώς εκεί βλέπουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη αξία και μπορούν να αναζητήσουν αποδόσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.